Sign In

Zadar

Zadar

Zadar je grad, stariji od 3000 godina, smješten u srcu Jadrana. Njegova povijest seže još u starorimsko doba, a trenutno čini urbano središte Sjeverne Dalmacije. Zbog svoje dugogodišnje povijesti, pun je kulturno povijesnog nasljeđa. Posjetitelji mogu istražiti brojne spomenike šetajući starom jezgrom Poluotoka, kao što su gradski bedemi, utvrde i vrata, Crkva Sv. Donata, Rimski Forum, palače, ostale brojne crkve ali i moderne atrakcije kao što su Morske Orgulje i Pozdrav Suncu. Za one koje zanima više o povijesti ovog područja nudi se Arheološki muzej, Narodni muzej te Muzej Antičkog stakla. Ukoliko ste željni interaktivne zabave, možete posjetiti moderan i zanimljiv Muzej Iluzije. Zadar nudi raznoliku gastro ponudu kao i noćni život u zanimljivim i poznatim restoranima i noćnim barovima. U Zadru se organiziraju brojna zanimljiva događanja danju i noću kao što su Glazbene večeri u Sv. Donatu, Noć Punog Miseca, Millenium Jump, KalelargArt- Street art festival, koncerti svjetskih glazbenih atrakcija te brojna druga zanimljiva događanja.

Prije više od 40 godina Alfred Hitchcock je proglasio zadarski zalazak sunca najljepšim na svijetu. U to se možete uvjeriti šetnjom rivom duž zadarskog Poluotoka.

Zadar će obožavati ljubitelji povijesti, arheologije, umjetnosti, mora i nautike. Zbog svojeg povoljnog geografskog položaja i prometne povezanosti, iz Zadra možete jednostavno posjetiti ostale hrvatske gradove ili Nacionalne Parkove Plitvička Jezera, Slapove Krke, Kornate, Sjeverni Velebit i druge. Zadarsko područje bogato je nenaseljenim i prirodnim otocima, koje možete istražiti brodovima.

Zadar je, također, poznat i po sportu, posebno košarci. Za one željne sportskih aktivnosti, nude se brojne aktivnosti u sportskoj dvorani Krešimir Ćosić, a osim dvoranskih sportova nude se i drugi sportovi kao što su: veslanje, ronjenje, jedriličarstvo, nogomet, streljaštvo, jahanje, biciklizam i drugo.

Zabavu za cijelu obitelj možete pronaći nedaleko od Zadra u tematskom parku Fun Park Mirnovec u Biogradu.

Zadar je grad za Vas, bilo da ste urbani turist ili putujete s djecom. Zadar i njegova okolica nudi Vam odmor po Vašim potrebama.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *